prăjitură de post cu nucă de cocos şi stafide

image
Prăjitură de post cu nucă de cocos şi stafide

Ţii post dar îţi este poftă de ceva dulce? Sunt zeci de deserturi de post cu care îţi poţi încânta familia sau musafirii de week-end. Astăzi învăţăm să facem o prăjitură de post cu nucă de cocos şi stafide.

Ţi-am pregătit lista de ingrediente, care nu e deloc lungă, aşa că nu vei petrece prea mult timp în bucătărie. Timpul de gătire este de aproximativ 70 de minute, iar complexitatea redusă. Pentru aluat vei avea nevoie de o tavă mai mică decât cea clasică de cuptor de aragaz. Stafidele negre sau coacăzele uscate le poţi cumpăra de la plafar. Spor la gătit!

  • 400 grame făină
  • 400 ml vin alb
  • 200 grame nucă de cocos
  • 200 grame stafide albe
  • 300 grame zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 linguri cacao
  • un pliculeţ de amoniac
  • stafide negre sau coacăze uscate pentru decor
  • coajă de lămâie şi portocală

Prăjitură de post cu nucă de cocos şi stafide: MOD DE PREPARARE

Pentru început vom face un aluat din fulgii de cocos, zahăr, făină, vanilie, coaja de portocală şi lămâie, stafide şi vin, în care s-a stins amoniacul. După ce frământâm bine, dăm deoparte aproximativ 2/5 din acest aluat. Îl vom folosi puţin mai târziu.

Restul de aluat se amestecă cu două linguri de cacao. Curioasă care sunt paşii următori pentru prăjitură de post cu nucă de cocos şi stafide? Vom folosi o tavă mai mică decât cea clasică de cuptor de aragaz. Luăm aluatul amestecat cu lingurile de cacao şi îl vom aşeza în tavă. Alternăm fără o regulă cele două aluaturi. Încă puţin şi prăjitura e gata.

Nivelăm bine, apoi luăm o mână de coacăze sau stafide megre şi le presărăm deasupra aluatului. Acestea se presează ca să intre în aluat. După ce-am pregătit tot, dăm tava la copt în cuptorul încălzit. Prăjitura se coace circa 50 minute la foc potrivit. Puteţi face testul cu scobitoarea ca să vedeţi când este gata.

După ce scoateţi tava din cuptor, lăsaţi prăjitura la răcit. Se taie când s-a răcitt complet. Această prăjitură de post cu nucă de cocos şi stafide se serveşte la temperatura camerei. Copiii o vor adora, iar musafirii sigur vor fi încântaţi de acest desert gustos. O puteţi servi cu un pahar de suc natural! Poftă bună!

BeFunky collage (3) jpg
299011783 10228211450569350 3863063160789419997 n jpg
oana roman 2 webp
oana lis exclusiv png
1 gabi badalau si copiii jpg jpeg
anne heche jpg
onoriu 12 JPG
mugur mihaescu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Previziuni Astale png
horoscop click lorina jpg
image png
cearta cuplu
pexels anastasia shuraeva 4091205 jpg
Rețetă Cera Mihăilescu png