Prăjitură «deliciu» - Adriana Mariana Rada
Ingrediente Blat: 7 albuşuri, 200 g zahăr, 2 linguri pesmet, 4 linguri nucă măcinată, 2 linguri făină, 1/2 plic praf de copt, 1 borcan de 400 g cremă de ciocolată Nuttella sau finetti.
Umplutură: 300 g nucă tocată cu cuţitul şi puţin prăjită;
Crema: 7 gălbenuşuri, 10 linguri zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 7 linguri lapte, 2 plicuri întăritor pentru frişcă, 500 ml frişcă lichidă.
Mai avem nevoie de 100 g biscuiţi şi puţină cafea lichidă, 1 plic capuccino pentru ornat.
Mod de preparare:
Pe fundul tăvii hârtie de copt punem 300 g nucă tăiată şi prăjită puţin. Peste nucă punem blatul din albuşuri bătute spumă tare, apoi adăugăm nucă măcinată şi pesmetul şi la sfârşit faina şi praful de copt. Se coace la foc potrivit cam 20-25 minute. Între timp pregătim crema: gălbenuşurile se bat bine cu mixerul cu zahărul vanilat şi zahărul împreună până obţinem o cremă. Când îşi dublează volumul adăugăm laptele şi se pune pe baie de aburi. Se lasă până se topeşte zahărul. Se lasă la răcit, apoi punem crema în frişca bătută împreună cu întăritorul. Se amestecă încet. Blatul copt se scoate din cuptor şi se răstoarnă cu fundul în sus pe o tavă şi se întinde crema de ciocolată adică nutella sau finetti atunci când e cald. Se lasă apoi să se răcească complet. Crema se împarte în două. Prima jumătate de cremă se pune peste ciocolată, apoi punem biscuiţi înmuiaţi în cafea apoi restul de cremă şi se ornează cu capuccino. Se lasă la rece. Poftă bună!