Prăjitură din albuşuri de ou cu cacao şi merişoare – Bianca Panazan
Ingrediente
• 200 g albuşuri de ou
• 1 lingură cacao
• 150 g zahăr
• 1 linguriţă praf de copt
• 6 linguri făină
• 3 linguri de ulei
• 1 lingură merişoare
• esenţă de rom
• coajă de lămâie
Preparare:
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare pentru câteva minute. Se adaugă zahărul şi se mixează până când devine consistentă şi lucioasă. Se pune uleiul şi coaja de lămâie, se mixează la cea mai mică viteză a mixerului. Se pune făină şi praful de copt ,esenţă şi se amestecă uşor cu o paletă, de jos în sus. Într-o formă de silicon (inima am folosit), care se unge cu ulei, se pune jumătate din compoziţie. Deasupra punem merişoarele. Peste cealaltă jumătate din compoziţie punem cacaoa, amestecăm şi turnăm peste primul strat. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 30 minute. Se testează cu scobitoarea. Poftă bună!