Prăjitură fină cu cremă de lapte – Felicia Vanea
Pentru blat:
6 ouă
230 g făină
230 zahăr
3 linguri cacao
Pentru cremă:
500 ml lapte
50 g amidon
2 linguri zahăr
50 g ciocolată albă
125 g unt
75 g zahăr pudră
Mod de preparare
Mixăm ouăle cu zahărul şi un praf de sare până îşi dublează volumul şi se deschid la culoare după care încorporăm treptat făină şi cacaoa amestecând de jos în sus. Împărţim compoziţia obţinută în 3 părţi egale şi coacem foile pe rând, într-o tavă (25/35 cm) tapetată cu hârtie de copt, timp de 15 minute. Lăsăm la răcit.
Crema:
Amestecăm cele 2 linguri zahăr cu amidonul. Adăugăm 100 ml lapte puţin câte puţin, până obţinem o compoziţie omogenă, fără cocoloaşe. Restul de lapte se pune într-o cratiţă, se adaugă ciocolată albă şi se încălzeşte până se topeşte ciocolată. Dăm focul la minim şi adăugăm amestecul de amidon, amestecând mereu până se îngroaşă. Lăsăm la răcit. Mixăm untul moale, la temperatura camerei, cu zahărul pudra şi adăugăm în crema de lapte cu amidon, câte puţin.
Crema astfel obţinută o împărţim în 3 şi o repartizăm între blaturile pe care le insiropam puţin, cu sirop obţinut din: 50 ml apă, 50 g zahăr, 2 linguri lichior de ciocolată; Ornăm prăjitura cu fulgi de cocoş, cireşe confiate şi bănuţi de ciocolată.