Prăjitură «Frezia» - Adriana Rada
Ingrediente:
Blat 1: 7 albuşuri, 7 gălbenuşuri, 7 linguri zahăr, 7 linguri făină.
Blat 2: 10 albuşuri bătute spumă, 1/2 kg zahăr, 250 g nucă măcinată, 2 linguri făină.
Crema: 10 gălbenuşuri, 250 g zahăr, 1 vanilie,1/2 l lapte, 6 linguri făină, 250 g unt.
Glazură: 2 linguri cacao, 6 linguri zahăr, 50 g unt, 4 linguri apă.
Mod de preparare:
Pentru primul blat se bat spumă albuşurile cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile şi făina.Se coace la foc potrivit.
Pentru al doilea blat se bat spumă albuşurile cu zahărul şi vanilia apoi se adaugă nucă măcinată şi făină. Se coace lao potrivit.
Pentru cremă se pun gălbenuşurile frecate spumă cu zahărul şi vanilia în laptele cald şi amestecat cu făină. Se lasă pe foc mic până se îngroaşă. Când e rece se amestecă cu 250 g unt.
Pentru glazură se pune pe foc mic cacaoa, zahărul şi apă până dă în 2-3 clocote, apoi se adaugă untul, se ia de pe foc şi se amestecă bine până se topeşte tot untul. Se lasă la răcit puţin apoi se pune peste prăjitură.
Asamblare: Blat2// 2/3 crema// Blat 1// 1/3 crema// Glazură
Se taie în forme dorite.