Prăjitură «Frezia» - Adriana Rada

Ultima actualizare:

    Prăjitură «Frezia»
Prăjitură «Frezia»

Ingrediente:

Blat 1: 7 albuşuri, 7 gălbenuşuri, 7 linguri zahăr, 7 linguri făină.

Blat 2: 10 albuşuri bătute spumă, 1/2 kg zahăr, 250 g nucă măcinată, 2 linguri făină.

Crema: 10 gălbenuşuri, 250 g zahăr, 1 vanilie,1/2 l lapte, 6 linguri făină, 250 g unt.

Glazură: 2 linguri cacao, 6 linguri zahăr, 50 g unt, 4 linguri apă.

Mod de preparare:

Pentru primul blat se bat spumă albuşurile cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile şi făina.Se coace la foc potrivit.

Pentru al doilea blat se bat spumă albuşurile cu zahărul şi vanilia apoi se adaugă nucă măcinată şi făină. Se coace lao potrivit.

Pentru cremă se pun gălbenuşurile frecate spumă cu zahărul şi vanilia în laptele cald şi amestecat cu făină. Se lasă pe foc mic până se îngroaşă. Când e rece se amestecă cu 250 g unt.

Pentru glazură se pune pe foc mic cacaoa, zahărul şi apă până dă în 2-3 clocote, apoi se adaugă untul, se ia de pe foc şi se amestecă bine până se topeşte tot untul. Se lasă la răcit puţin apoi se pune peste prăjitură.

Asamblare: Blat2// 2/3 crema// Blat 1// 1/3 crema// Glazură

Se taie în forme dorite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net