Prăjitură «Frezia» - Adriana Rada

image
Prăjitură «Frezia»

Ingrediente:

Blat 1: 7 albuşuri, 7 gălbenuşuri, 7 linguri zahăr, 7 linguri făină.

Blat 2: 10 albuşuri bătute spumă, 1/2 kg zahăr, 250 g nucă măcinată, 2 linguri făină.

Crema: 10 gălbenuşuri, 250 g zahăr, 1 vanilie,1/2 l lapte, 6 linguri făină, 250 g unt.

Glazură: 2 linguri cacao, 6 linguri zahăr, 50 g unt, 4 linguri apă.

Mod de preparare:

Pentru primul blat se bat spumă albuşurile cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile şi făina.Se coace la foc potrivit.

Pentru al doilea blat se bat spumă albuşurile cu zahărul şi vanilia apoi se adaugă nucă măcinată şi făină. Se coace lao potrivit.

Pentru cremă se pun gălbenuşurile frecate spumă cu zahărul şi vanilia în laptele cald şi amestecat cu făină. Se lasă pe foc mic până se îngroaşă. Când e rece se amestecă cu 250 g unt.

Pentru glazură se pune pe foc mic cacaoa, zahărul şi apă până dă în 2-3 clocote, apoi se adaugă untul, se ia de pe foc şi se amestecă bine până se topeşte tot untul. Se lasă la răcit puţin apoi se pune peste prăjitură.

Asamblare: Blat2// 2/3 crema// Blat 1// 1/3 crema// Glazură

Se taie în forme dorite.

FotoJet jpg
marina melesacanu imre 1 jpg
Johnny Depp vs Amber Heard (1) jpg
michael douglas catherine zeta jones gettyimages 1341340694 0 jpeg
marian godina sotie georgiana 8 jpg
image png
litoral romania jpeg
cristina insula iubirii jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
1 png
antibiotice naturale jpg
18 vedete la untold 2021 5 jpg jpeg
image png