Prăjitură galbenă cu nucă – Adriana Mariana Rada
INGREDIENTE:
Foile - 150 g untură, 100 g zahăr, 400 g făină, 3 linguri de lapte sau smântână, 1
ou întreg, 1 praf de copt, facultativ 2 linguri de cacao.
Umplutură: 25 g nuca măcinată, 250 g zahăr, 1 plic de vanilie, 4 albuşuri.
Glazură: 4 gălbenuşuri, 200 g zahăr pudră, puţină ciocolată răzuită.
Mod de preparare:
Se face o cocă, după care se împarte în două. Se întinde prima foaie în tavă, peste ea
punem un strat de gem de caise, peste care se pune umplutura făcută din
nucă măcinată, zahăr, 1 plic de vanilie şi spumă de la 4 albuşuri. Se pune a
doua foaie şi se dă la copt. Când este coaptă, peste prăjitura fierbinte se pune o
glazură făcută din 4 gălbenuşuri frecate cu 200 g zahăr pudră, peste care radem
ciocolată. Prăjitura fiind fierbinte, se usucă glazura. În loc de nucă putem pune cocos,
dar neapărat în aluat trebuie pusă cacao pentru ca prăjitura să aibă un aspect foarte
plăcut.