Prăjitura Jerbo cu nucă
O prăjitură delicioasă, excelentă pentru evenimente speciale și denumită și Greta Garbo, prăjitura Jerbo cu nucă cucerește de la prima degustare pe oricine. Așadar, vă propunem o rețetă minunată, pe care să o savurați alături de persoanele dragi.
Ingrediente Prăjitura Jerbo cu nucă:
Pentru foi:
250 de grame de unt sau margarină500 de grame de făină1 ou și 2 gălbenușuri150 de grame de zahăr pudră2 linguri de smântână1 linguriță de bicarbonat de sodiu stins în zeamă de lămâieJumătate de linguriță de esență de vanilie
Pentru umplutură:
3 linguri de gem de caise6 linguri de gem de prune3 linguri de zahăr tos180 de grame de nucă măcinată
Pentru glazură:
150 de grame de zahăr pudră40 de ml de apă fierbinte2 linguri de cacao1 lingură de ulei fierbinte150 de grame de nucă măcinată