Prăjitură pufoasă cu ciocolată – Dorin Scuteristu
Ingrediente:
200 g ciocolată amăruie,100 g unt, 200 g zahăr, 4 ouă, 200 g făină, 1 linguriţă extract de vanilie, 1/2 linguriţă praf de copt,1 praf de sare.
Preparare:
Preîncălzeşti cuptorul la 190 grade Celsius. Tapetezi o formă potrivită pentru cuptor (20cm) cu hârtie pentru copt şi ungi suprafaţa de deasupra cu puţin sau unt. Topeşti ciocolată împreună cu untul la baie de aburi sau la foc mic până când amestecul este lucios şi lichid. Se ia oală de pe foc, se adauga zahărul şi se amestecă cu o lingură de lemn până când se încorporează în timp ce amestecul se răceşte uşor. Se bat ouăle uşor că pentru omletă, după care se adaugă în amestecul de ciocolată. Apoi se adaugă făina, praful de copt şi extractul de vanilie şi se amestecă până când se omogenizează. Se toarnă aluatul pentru negresă în tavă şi şi se coace pentru 30-35 de minute. După ce se scoate de la cuptor se taie prăjitură în bucăţi şi se presară deasupra cacao pudră. Prăjitura pufoasă se serveşte după ce s-a răcit puţin.