Prăjtură cu mandarine
Ingrediente pentru blat
5 ouă
1 cană zahăr pudră
1 cană făină
4-5 linguri ulei
1 vârf de sare
Pentru cremă
100 g fructe de pădure congelate
500 ml frişcă lichidă grasă (35%)
4-5 foi gelatină
250 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
Pentru decor
5-6 mandarine
100 ml suc mandarine
3 foi gelatină
Preparare
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi spumă albuşurile, cu un praf de sare, apoi adaugi în ploaie zahărul pudră. Freci ca pentru maioneză gălbenuşurile cu ulei şi, când sunt gata, le încorporezi în albuşuri, alternând o lingură de făină cu una de gălbenuș până când termini întreaga cantitate. Amesteci de sus în jos şi la sfârşit torni aluatul într-o tavă de aragaz (dreptunghiulară). Dai la cuptor până trece testul scobitorii. Pentru cremă, decongelezi fructele de pădure şi le laşi la scurs, într-o sită. Amesteci frişca împreună cu zahărul vanilat şi adaugi foile de gelatină, preparate conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Bagi la rece, 30 de minute. Mixezi fructele de pădure cu zahărul, apoi le încorporezi în crema de frişcă. Pentru decor, cureţi mandarinele de coajă, le îndepărtezi pieliţele şi le tai felii subţiri. Pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor şi o amesteci cu sucul şi cu mandarinele. Întinzi uniform crema peste blatul răcit, torni deasupra amestecul de mandarine şi nivelezi uşor. Dai la frigider până se întăreşte.