Preparate «fermecate», de Halloween
Îţi place să găteşti? Dacă da, atunci nu strică să te joci puţin, de Halloween. Ouă umplute cu “păianjeni” din măsline, supe verzi, biscuiţi sub formă de lilieci sau cruci, prăjituri albe ca nişte stafii, mumii sau degete de vrăjitoare din cârnaţi, toate acestea le poţi pune pe farfurii, în faţa invitaţilor tăi. Chiar dacă unora nu le vei deschide neapărat apetitul, cu siguranţă se vor distra şi îi vei face măcar curioşi să guste. Încearcă-le şi tu! Toate sunt foarte simplu de făcut.
Paste cu ochi
Ingrediente: 100 g roşii cherry, 150 g bulgăraşi de mozzarella, 400 g paste verzi tagliatelle, 350 g sos de roşii, 4 linguri de sos pesto.
Mod de preparare: roşiile se taie pe jumătate, se scot seminţele. La fel se taie bulgăraşii de mozzarella. În interiorul fiecărei jumătăţi de roşie se pune câte o jumătate de bulgăraş de mozzarella, tăind marginile astfel încât să încapă. Va rezulta un ochi de „vampir”, în mijlocul căruia se pune un punct de sos pesto. Se fierb pastele, se prepară sosul de roşii (puteţi adăuga în el carne tocată, şuncă, bucăţele de cârnaţi).
Supa vrăjitoarei
Ingrediente: o ceapă, un căţel de usturoi zdrobit, o lingură ulei de măsline, 650 g mazăre congelată, 750 ml supă de legume, 6 felii de şuncă
Mod de preparare: ceapa tocată mărunt se rumeneşte în uleiul de măsline, se adaugă usturoiul zdrobit, se mai prăjeşte un minut, după care se pune supa de legume şi mazărea şi se lasă la fiert. Între timp, se prăjesc feliile de şuncă până devin crocante. Când mazărea a fiert, se scot de-o parte câteva linguri de boabe, pentru decor, restul se mixează şi se condimentează după gust cu sare şi piper. Supa se pune în boluri şi se decorează cu feliile de şuncă şi cu boabele de mazăre.
Ouă umplute
Ingrediente: ouă, muştar, smântână, unt şi măsline negre.
Mod de preparare: se fierb ouăle astfel încât să fie tari în interior, apoi se curăţă de coajă şi se taie pe jumătate. Se scot gălbenuşurile şi se freacă bine cu muştarul, smântâna şi untul, apoi se umplu albuşurile cu acest amestec. Se decorează cu măsline, tăiate şi aranjate astfel încât să rezulte nişte păianjeni.
Mumii şi degete din cârnaţi
Ingrediente: 12 cârnaţi din tipul preferat, un pachet de aluat de foetaj,o lingură de ketchup, una de miere şi două de muştar.
Mod de preparare: se amestecă ketchup-ul cu mierea şi muştarul şi se ung cârnaţii cu această pastă. Aluatul se taie în fâşii şi se învelesc cu ele cârnaţii, lăsând un spaţiu la una dintre părţi, pentru a desena ulterior ochii. Cârnaţii se pun într-o tavă, pe hârtie de copt, şi se dau la cuptor 20 de minute. După ce i-ai scos, le desenezi „mumiilor” ochi, punând câte două picături de muştar sau de ketchup în spaţiul rămas liber.
Pentru a obţine degete de vampir, înfăşoară doar jumătate de cârnat în aluat şi decorează-l cu unghii galbene, din muştar.
Băutura vampirului
Ingrediente: o sticlă de vin roşu, o cană de mure, una de struguri, 4 prune tăiate bucăţele, 100 ml brandy.
Mod de preparare: se spală fructele şi se amestecă, împreună cu băutura, într-o cană mare. Se lasă la frigider 1-2 ore. Cu cât stă mai mult, cu atât se închide la culoare. Va rezulta o sangria delicioasă care, ca aspect, te duce cu gândul la „hrana” vampirului.
Banane-fantomă
Ingrediente: 200 g ciocolată albă, 4 banane, 85 g fulgi de nucă de cocos, biluţe de ciocolată.
Mod de preparare: ciocolata albă se topeşte în cuptorul cu microunde sau la bain-marie, apoi se dă de-o parte până pregătim bananele. Acestea se taie în două şi în mijlocul fiecărei bucăţi se înfige un băţ de îngheţată. Se pun într-o tavă, pe hârtie de copt. Asigură-te că tava încape în congelator. Folosind o pensulă de bucătărie, se unge cu ciocolată fiecare bucată de banană, se presară nucă de cocos şi din biluţele de ciocolată se fac ochi, gură, sprâncene. Se dau la congelator minimum 4 ore.
Brioşe haioase
Sunt un desert pe placul tuturor, extrem de simplu de făcut şi pe care le poţi decora după imaginaţie. La bază, ai nevoie de făină, unt, ouă, lapte şi praf de copt, pe care le amesteci astfel încât să rezulte un aluat ce se pune cu lingura în forme de copt. Poţi adăuga ciocolată, dovleac, banane, mere etc. După ce s-au copt, le acoperi cu frişcă, pastă de zahăr, creme colorate, zahăr de decor sau ciocolată.