Pui umplut – Andreea Ioniţă

Ultima actualizare:

    Pui umplut
Pui umplut

Pentru umplutură folosim 200 g fasole fiartă, 150 g de cârnaţi afumaţi sau picanţi, o ceapă, o roşie, 2 căţei de usturoi, cimbru.

Mod de preparare

Ceapa şi usturoiul se toacă, se călesc. Se adaugă roşia cubuleţe, cârnatul curăţat de pieliţă şi tăiat mărunt. Când sunt gătite se adaugă fasolea şi cimbrul. Se umple puiul, după care se unge bine cu ulei amestecat cu boia iute şi dulce. Se pune lămâia peste umplutură şi se fixează cu scobitori. Se pune în tavă, se toarnă un pahar de vin alb sec şi un pahar de apă. Se acoperă cu folie de aluminiu. Se dă la cuptor pentru 40 de minute, se ia folia, se stropeşte cu zeamă din tavă şi se mai găteşte pentru încă aproximativ 30 de minute.

Eu am citit undeva că se găteşte 10 minute pentru fiecate 100 de grame. E mai bine să se cântărească puiul înainte. Se serveşte cald, alături de umplutură şi sosul din tavă amestecat cu zeamă de la lămâie. Bineînţeles sare şi piper după gust. Noi am folosit cârnat de vită picant.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop financiar 1 webp
Jumari FOTO Cristina Stancu3 jpg
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net