Quiche cu mazăre
Cu toate că o poţi cumpăra tot timpul anului, la cutie sau congelată, e păcat să nu profiţi acum, cât o găseşti proaspătă.
Dificultate micăPreparare 75′Pentru 6 porţii
Ingrediente
250 g boabe de mazăre250 g aluat de foitaj1 ceapă roşie200 ml smântână3 ouăsarepiper
Mod de preparare
Pui boabele de mazăre la fiert în apă cu un praf de sare până când se înmoaie uşor.
Întinzi aluatul de foitaj dezgheţat în foaie pe o planşetă presărată cu făină. Îmbraci cu el o formă de tartă, acoperind şi pereţii. Tragi de aluat ca să se formeze patru colţuri şi-l perforezi cu furculiţa din loc în loc.
Presari mazărea peste aluat şi aşezi peste ea ceapa roşie curăţată şi tăiată în opt. Amesteci smântâna cu două ouă, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi torni compoziţia peste mazăre.