Quiche cu praz - Albert Daniel - Bertoni
Ultima actualizare:
Ingrediente:
1 foaie de aluat foietaj500 ml smântână2 ouă + 2 gălbenușuri2 tije de praz3, 4 linguri ulei de măslineunt (pentru uns)sare și piper
Preparare:
Prima oară aprindem cuptorul. Trebuie adus la o temperatură de 190-200 grade. Prazul se curăță, se spală si se taie rondele (doar partea albă și cea verde deschis). Se încinge uleiul într-o cratiță și se călește prazul pentru 10 minute. Se condimentează. Ouăle și gălbenușurile se bat cu telul și se amestecă cu smântâna, apoi se încorporează prazul călit. Se unge cu unt o tavă (26-28 cm diametru) și se întinde în ea aluatul. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Răsturnăm compoziția preparată în tavă și nivelăm. Introducem în cuptor pentru 40 de minute. Poftă bună!