Reţeta câştigătoare: Brioşe cu fulgi de ciocolată- Bianca Fetic
Câştigătoarea noastră se numeşte Bianca Fetic. Ea va primi o oală de 4 litri.
Ingrediente:
2 ouă, 100 g zahăr, 100 g unt, 200 g făină, 1 lingură praf de copt (5g), 1 vârf cuţit de bicarbonat de sodiu,1 linguriţă esenţă vanilie, 50 g fulgi de ciocolată;
Preparare:
Într-un castron cernem făina cu praful de copt şi bicarbonatul de sodiu. Untul se pune într-o crăticioara pe foc mic să se topească, apoi se lasă un pic la răcit. Se bat bine cele două ouă cu zahărul până obţinem o cremă. Adăugăm untul topit şi amestecăm bine. Adăugăm esenţa de vanilie. Adăugăm făina şi amestecăm uşor cu o lingură până la omogenizare. Adăugăm fulgii de ciocolată şi amestecăm bine. Compoziţia se pune în 12 hârtiuţe speciale de brioşe şi se dau la cuptor pentru 25 minute la 180 grade C (cuptor preîncălzit la 190 grade C). Se lasă la răcit, după care se pudrează cu zahăr sau se ornează cu glazura preferată. Poftă bună!