Reţeta câştigătoare: Chec cu portocale - Daniela Andrei
Câştigătoarea noastră se numeşte Daniela Andrei. Ea va primi un aparat pentru vidat alimente.
Ingrediente:
400 g făină, 300 g zahăr, 150 ml lapte, 150 g unt, 3 ouă mari, 1 linguriţă cu praf de copt, sucul şi coaja rasă de la 3 portocale, două linguri cu cacao neagră, 50 g merişoare uscate, 100 g fructe de pădure: mure, zmeură, afine, coacăze negre şi roşii.
Pentru decor: Topping de fructe de pădure (+ 2 linguri cu zahăr), fructe de pădure proaspete sau congelate.
Mod de preparare:
Se mixează untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul şi cu sucul de portocale. Se adaugă rând pe rând ouăle şi se mixează de fiecare dată până la încorporarea completă. Se presară făina cernută împreună cu praful de copt, coaja de portocală si se amestecă uşor compoziţia. Se toarnă apoi, puţin câte puţin, laptele şi se amestecă energic pentru a evita formarea cocoloaşelor. Trei sferturi din compoziţie se toarnă într-o tavă/formă de copt unsă cu puţin ulei ori cu unt. Restul compoziţiei se amestecă cu cacaoa şi se adaugă în tavă, peste compoziţia de portocale. Se adaugă merişoaele uscate şi fructele de pădure şi se dă tava, la o temperatură de 160-170 de grade până ce se rumeneşte frumos. Între timp, se pregăteşte toppingul de fructe: Se aşază într-o crăticioară fructele de pădure, se presară două linguri cu zahăr şi se fierb la foc mic până ce sosul format capătă consistenţă. După coacere, checul se răceşte treptat, în cuptor, cu uşa întredeschisă. După răcirea completă se toarnă topping-ul de fructe şi se ornează cu fructe proaspete sau congelate, după caz. Poftă bună!