Reţeta câştigătoare: Ciocolată de casă cu merișoare și ardei iute
Câştigătoarea noastră se numeşte Andreea Rădulescu. Ea ne-a pregătit ciocolată de casă cu merișoare și ardei iute şi va primi un aparat de vidat.
200 g ciocolată albă (bucăți), 110 g unt/margarină, 400 g zahăr, 150 ml apă, 300 g lapte praf, 2 sticluțe esență rom, merișoare, 1 borcan dulceață de ardei iute.
Preparare Ciocolată de casă cu merișoare și ardei iute:
Punem la fiert zahărul cu apa. Amestecăm până se dizolvă zahărul și se leagă siropul. Turnăm siropul într-un bol. Adăugăm ciocolata și amestecăm. Punem apoi esența de rom, unt/margarina, merișoarele, dulceața de ardei iute și laptele praf și amestecăm. Într-o caserolă acoperită cu folie alimentară așezăm compoziția de ciocolată. Nivelăm bine cu ajutorul unei palete și dăm la frigider. După ce se întărește, răsturnăm caserola pe un platou, desprindem folia și tăiem batoane.