Rețeta câștigătoare de la cititori: Macarons cu bezea italiană
Câştigătoarea noastră se numeşte Popa Elena Mihaela. Ea va primi un aparat de vidat. Popa Elena Mihaela ne-a pregătit Macarons cu bezea italiană.
Ingrediente Macarons cu bezea italiană:
150 g făină de migdale, 150 g zahăr pudră, 150 g zahăr tos, 50 g apă, 55 g albuș × 2, 15 g zahăr tos, colorant gel.
Preparare Macarons cu bezea italiană:
Bolul unde vom mixa albușurile trebuie să fie degresat cu puțin oțet sau zeamă de lămâie. Cerneți făina de migdale și amestecați-o cu zahărul pudra, albușul și colorantul, acoperiți bolul cu folie de plastic și lăsăți deoparte. Într-o crăticioară punem zahărul tos și apa și fierbem până atinge temperatura de 118 grade. Când se răcește un pic (110grade) începem să mixăm albușul, adăugând treptat 15 g zahăr tos. Apoi siropul îl turnam în fir subțire pe marginea bolului și mixăm până ce bezeaua s-a răcit (35-40 grade). Luăm o lingură de bezea și o adăugăm peste pasta obținută din făină, zahăr, albuș și amestecăm, după care adăugăm și restul de bezea în 3 reprize și amestecăm cu o spatulă de silicon cu mișcări lente de sus în jos până obținem o compoziție care curge neîntrerupt de pe spatulă. Punem compoziția într-un posh cu un dui rotund de 8-10 mm și formăm macarons pe hârtia de copt. Lăsăți macarons să se usuce la temperatura camerei pentru 30 minute - 2 ore (când atingem nu trebuie să se lipească de deget). Coaceți macarons la 130grade pentru 20 minute. Lăsăți macarons să se răcească, apoi dezlipiți-i ușor de pe hârtia de copt.