Reţeta câştigătoare de la cititori: Musaca cu cartof dulce - Daniela Marinescu
Câştigătoarea noastră se numeşte Daniela Marinescu. Ea va primi un aparat de vidat alimente.
Ingrediente:
Am folosit un cartof dulce de aproximativ 900 grme, 600 grame carne tocată de vită, 2 cepe, 8-9 ouă, 5 linguri de smântână, sare, piper, pătrunjel. Mod de preparare: Am călit ceapa şi carnea tocată, am lăsat compoziţia să se răcească şi am adăugat 2 ouă, pătrunjel, sare, piper. Cartoful dulce l-am tăiat felii cât mai subţiri. Am pus într-un vas de yena un strat de cartofi, apoi un strat de carne preparată. Înainte de fiecare strat am adăugat câte puţin ou bătut. Ultimul strat a fost cel de cartof dulce. Am bătut restul de ouă rămase cu smântână şi am turnat deasupra. Se dă la cuptor circa o oră, sau mai mult , furculiţa va spune cel mai bine când e totul gata. Iese o musaca dulceagă, numai bună de mâncat! Poftă bună !