Reţeta câştigătoare: Mini tarte cu fructe şi cremă de vanilie – Bianca Fetic
Câştigătoarea noastră se numeşte Bianca Fetic. Ea va primi un aparat de vidat alimente.
Ingrediente (cantităţi pentru 15 mini-tarte), Aluat:
500 g făină
6-8 linguri zahăr fin
250 g unt
2 plicuri zahăr vanilat
2 ouă
4-6 linguri de apă
puţină sare
Umplutură:
600 ml lapte
400 ml frişcă
100 gr zahăr
2 plicuri budincă de vanilie
1-2 plicuri tort gelée transparent
fructe (ce am folosit eu : portocale,kiwi.meriosare,afine)
Mod de preparare
Întâi de toate, aluatul îl prepari amestecând făina, sarea, zahărul, untul, oul şi zahărul vanilat. Adaugi apă şi frămânţi în condiţiile cerute de aluatul de tartă (ingredientele să fie reci, mâinile trecute sub jet de apă rece şi uscate, frământat cât mai repede şi puţin, cu buricele degetelor, până ce se transformă din firimituri în aluat omogen).
Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se lasă la frigider măcar 30 de minute. Apoi se tapetează blatul de lucru cu nişte făină, împărţi aluatul şi întinzi foi rotunde, subţiri, pe care le rulezi pe făcăleţ şi le derulezi în formele de tarta. Înţepi aluatul cu o furculiţa din loc în loc şi mai bagi 30 de min la frigider. Opţional poţi pune greutăţi, dar nu se umflă cât să iasă diforme. Se pun tartele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute. Le scoţi pe un grătar şi le laşi să se răcească.
Pentru cremă amesteci conţinutul plicurilor de budincă cu zahărul şi puţin lapte, urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Restul de lapte şi frişcă lichidă le pui pe foc. Când dau să fiarbă torni budinca şi laşi la foc mic, amestecând continuu, pentru încă 5 minute până se leagă şi capătă consistenţă dorită. Dai la o parte şi laşi să se răcească.
Între timp tai fructele după plac. Pui în fiecare formă câte o lingură-două de budincă, încercând să împărţi cât mai egal. Ornezi cu fructe şi la urmă prepari tort gelée, ca în instrucţiuni (deşi eu pun mereu mai puţin lichid decât specificat, fiindcă nu mi-a ieşit niciodată cum trebuie după indicaţiile de pe plic). Se pun la frigider şi se servesc reci. Poftă bună!