Reţeta câştigătoare: Parfe cu nectarine - Elena Maftei
Câştigătoarea noastră se numeşte Elena Maftei. Ea va primi un aparat de vidat.
Ingrediente: 4 nectarine, 50 g zahăr brun, o linguriţă de unt, 2 cutii de mascarpone, 200 ml frişcă, 50 g zahăr, 2 gălbenuşuri, 70 g de zahăr pudră, esenţă de migdale, o tabletă de ciocolată, 2 linguri lapte;
Mod de preparare: Într-un vas mixăm frişcă cu 50 de grame de zahăr pudră. După ce se întăreşte adăugăm crema de mascarpone şi mixăm uşor. Între timp pe baia de abur vom mixa cele două gălbenuşuri cu zahărul până se deschide la culoare şi prinde ceva volum. Când e gata lăsăm să se răcorească puţin, apoi adăugăm peste frişcă mixând uşor. Cele 4 nectarine le vom tăia cuburi. Într-o tigaie punem untul peste care adăugăm nectarinele şi zahărul brun. Lăsăm la foc mic preţ de 10 minute şi amestecăm uşor. Când sunt gata lăsăm un pic să se răcorească şi le vom adăuga peste compoziţia noastră. Mixăm să se încorporeze toate ingredientele. Am folosit o tavă de chec în care am pus folie alimentară. Am pus compoziţia şi o dăm la congelator peste noapte. A doua zi topim ciocolata cu laptele la microunde, scoatem îngheţata din congelator, o aşezăm pe o farfurie şi turnăm ciocolata topită peste îngheţată noastră. Poftă bună!