Reţeta câştigătoare: Plăcintă cu carne în foi de lipie la cuptor - Tania Kiswani
Câştigătoarea noastră se numeşte Tania Kiswani. Ea va primi un aparat de vidat alimente.
Ingrediente:
3-4 lipii mari și subțiri. Compoziția: 700 g carne tocată de vită, 3 căței usturoi, 1 ceapă mare, 1/2 legatură pătrunjel, 2 ouă, 2 linguri pesmet, sare, piper. Topping: 2 ouă, 3 linguri smântână, 2 linguri ketchup, sare, piper, busuioc proaspăt, 100g cașcaval, ulei de măsline pentru uns tava.
Mod de preparare:
Desfacem lipiile și le ținem acoperite cu folie alimentară ca să nu se usuce. Tocăm ceapa și verdeața, iar usturoiul îl pisăm. Carnea tocată o punem într-un bol și adăugăm: ouăle bătute, ceapa, verdeața, usturoiul, pesmetul, sarea și piperul, apoi le amestecăm. Întindem lipiile pe masă și punem compoziția de carne cât mai uniform. După ce am acoperit toate foile, le lăsăm 15 minute liniștite. Astfel, foile devin flexibile și plăcinta nu se rupe. Căptușim tava cu hârtie de copt și o ungem cu ulei de măsline. Rulăm foile de lipie, apoi le aranjăm în tavă, sub formă de spirală, până se termină. Amestecăm ouăle cu smântâna, ketchup, busuioc tocat, sare, piper și acoperim bine toată suprafața ruloului. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180*C, aproximativ 25 de minute. Scoatem placinta din cuptor și presărăm cașcavalul ras, apoi o băgăm iarăși la cuptor 7-10 minute. Se servește caldă, dar este bună și rece.