Reţeta câştigătoare: Ruladă din carne tocată cu spanac - Geanina Ciobanu
Câştigătoarea noastră se numeşte Geanina Ciobanu. Ea va primi un aparat de vidat alimente.
Ingrediente:
500 g carne tocată de vită, 2 ouă, 2 linguri pesmet, 5 linguri brânză rasă, 2 linguri făină, miezul de la o felie de pâine, 500 g spanac (eu am avut congelat), 1 ceapă, 1 lingură usturoi pisat, 2 morcovi, sare, piper, ardei iute uscat şi pisat(opţional), ulei de măsline.
Preparare:
Fierbem spanacul în apă cu sare, apoi îl punem la scurs. Morcovii curăţaţi şi spălaţi îi punem într-o altă cratiţă la fiert. Tocăm ceapă mărunt şi o prăjim în puţin ulei de măsline după care adăugăm spanacul bine scurs. Condimentăm cu sare, piper şi ardei iute. Răsturnăm totul într-o strecurătoare. Într-un vas mai mare amestecăm carnea tocată, ouăle, făina, pesmetul, brânza rasă, pâinea înmuiată şi stoarsă. Condimentăm şi compoziţia astfel obţinută o întindem pe hârtia de copt (eu am întins-o cu sucitorul uns cu ulei). Peste stratul de carne întindem un alt strat şi anume acela de spanac. În margine aşezăm morcovii fierţi şi cu ajutorul hârtiei de copt rulăm frumos astfel încât ruladă să rămână în interiorul hârtiei de copt. Dăm la cuptorul preîncălzit 160° pentru 15 minute cu tot cu hârtia de copt, apoi desfacem hârtia (fără să o scoatem) şi mărim temperatura la 180° pentru încă 20 minute.