Reţeta câştigătoare: Rulouri cu cremă şi ciocolată - Ermina Vlăsceanu
Câştigătoarea noastră se numeşte Ermina-Mariana Vlăsceanu. Ea va primi un aparat de vidat alimente.
Ingrediente: 200 g margarină, 100 g zahăr, 1 ceşcuţă ulei, 1 ou, esenţă de lămâie, 2 ceşcuţe cu lapte cald, 1 plic praf de copt, făină cât este necesar pentru a ieşi o coca tare, 20 forme de rulouri. Mod de preparare: Se freacă margarina cu zahărul, apoi se adaugă oul, esenţa şi uleiul puţin câte puţin. Praful de copt se dizolvă în laptele cald şi se amestecă în compoziţie, apoi se adaugă făina cernută. Coca se lasă la rece 30 minute. Se întinde foaia şi se taie fâşii late de 2 cm şi lungi de 25 cm care se rulează pe formele de rulouri. Se coc 30 minute la 200 grade . Când se răcesc se umplu cu cremă. Crema: 200 ml smântână pentru frişcă, 200 g ciocolată albă, 2 linguri de nucă de cocos. Se rupe ciocolata în bucăţi şi se amestecă cu smântână, apoi se pune pe foc până când se topeşte, amestecând continuu, fără să fiarbă în clocote. Se ia de pe foc şi se adaugă nuca de cocos. Se umplu rulourile cu cremă. Pentru decor se topeşte 100 g ciocolată neagră cu 50 g unt. Vă doresc poftă bună!