Reţeta câştigătoare: Tort cu frişcă şi fructe - Emilia Stanciu
Câştigătoarea noastră se numeşte Emilia Stanciu. Ea va primi o tigaie grill.
Ingrediente blat:
4 ouă, 125 g făină, 125 g zahăr, 1pliculeţ zahăr vanilat, un praf de sare; Sirop: 300 ml apă, 3 linguri de zahăr, o jumătate de păstaie de vanilie, o lingură de zeamă de lămâie; Crema: 500 ml smântână pentru frişcă, 2 linguri de zahăr pudră, 1 lingură zeamă de lămâie, o lingură vanilie;
Decor: ananas, kiwi, căpşuni sau ce fructe doriţi voi, 1/2 pliculeţ de tort gelee, 120 ml apă; Preparare blat: Mixăm ouăle întregi cu zahărul şi un praf de sare până obţinem o compoziţie pufoasă. Adăugăm vanilia, făină în două ture şi amestecăm delicat de sus în jos. Punem compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi coacem blatul 30 -35 de minute la 180 °C. Între timp facem siropul. Punem într-o crăticioara apa, zahărul şi păstaia de vanilie şi fierbem 3-4 minute. După ce stingem focul adăugăm şi zeama de lămâie.
Mixăm smântâna pentru frişcă, iar la final adăugăm vanilia şi zahărul pudră cernut. Tăiem blatul pe jumătate şi începem să asamblăm tortul. Punem prima bucată de blat pe un platou şi-o însiropăm cu jumătate din sirop. Acoperim cu 300 g frişcă bătută, acoperim cu a doua parte de blat însiropată cu restul de sirop şi îmbrăcăm cu frişca rămasă. Îl ornăm cu fructe după imaginaţie. Preparăm pliculeţul de tort gelee după indicaţiile de pe ambalaj şi pensulăm suprafaţa fructelor. Le va păstra proaspete mai mult timp. Ţinem tortul la rece câteva ore, apoi se poate servi. Poftă bună !