Rețeta câștigătoare: Tort fantezie de ciocolată
Câştigătoarea noastră se numeşte Alice Sandra Cojan. Ea va primi un aparat de vidat alimente.
Ingrediente pentru blat:
8 ouă,
300 g zahăr,
2 plicuri zahăr vanilat bourbon,
300 g ciocolată albă,
500 g unt,
400 ml lapte,
2 linguriţe esenţe de vanilie,
500 g făină,
1 plic praf de copt,
un praf de sare;
Pentru cremă:
300 g ciocolată cu lapte,
400 ml frişcă lichidă;
Preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se unge cu grăsime şi se tapetează cu făină formele dorite de tort. Pentru blat se bat ouăle cu zahărul. Se topeşte la bain-marie ciocolata albă cu untul şi laptele, apoi se lasă puţin să se răcească. Se încorporează în amestecul cu ciocolată esenţa de vanilie, apoi se toarnă această compoziţie peste gălbenuşuri şi se mixează totul până la omogenizare. Separat, amestecă făina cu praful de copt şi sarea, apoi încorporează-le în ingredientele ude. Se pune compoziţia rezultată în formă şi se dă totul la copt 35-45 minute, până când la inserarea unei scobitori în centru aceasta va ieşi curată. Se lasă blatul să se răcească, apoi se taie în 3 straturi. Pentru cremă, se topeşte ciocolata la bain-marie, apoi se lasă să se răcească puţin. Se bate frişca într-un vas, apoi se încoroprează ciocolata. Se umplu blaturile cu această cremă, păstrând crema şi pentru a unge întreg tortul cu aceasta.Tortul se poate lăsa aşa sau se poate decora după imaginaţia fiecăruia. Eu l-am decorat cu biscuiţi de ciocolată şi rulouri de ciocolată. Poftă bună!