Reţeta câştigătoare: Tort Forest - Brînduşa Aluculesei
Câştigătoarea noastră se numeşte Brînduşa Aluculesei. Ea va primi un aparat de vidat.
Ingrediente blat:
11 ouă, 11 linguri zahăr, 6 pliculețe zahăr vanilat,1 plic praf de copt, 8 linguri nucă măcinată, 3 linguri de făină grâu, 2 linguri cacao,1 lingură oțet mere; Cremă: 1 kg smântână fără grăsimi, 4 linguri de zahăr, 3 pliculețe zahăr vanilat, 2 plicuri întăritor de frișcă; Bombonele: 1 ciocolată amăruie, 100 gr migdale (50 g pentru umplutura bombonelelor, 50 g pentru ornat), 50 g nucă de cocos, 50 g unt;
Umplutură și ornat:
50 g ciocolată menaj, 1 compot ananas, 2 banane, 1 portocală; Preparare blat: Se separă albușurile de gălbenușuri și punem în vasul robotului doar albușurile, adăugăm zahărul și zahărul vanilat, mixăm la viteză mare până obținem o pastă albă și consistentă, adăugăm gălbenușurile și continuăm mixarea câteva minute, apoi adăugăm nuca măcinată, făină și praful de copt stins cu oțet de mere, mixăm bine și turnăm compoziția într-o tavă în care am pus hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul încălzit deja, pentru o oră. Când e gata închidem focul și scoatem tava pe aragaz, lăsăm să se răcească și după aceea tăiem blatul în trei foi.
Preparare frișcă:
Se pune smântână în vasul de la robot, se adaugă zahăr, zahăr vanilat și întăritorul de frișcă, se mixeaxa la viteză mare câteva minute, până se fac floricele deasupra, apoi oprim robotul. Bombonele: Se pune apă într-o oală și se pune pe foc, punem peste această apă o altă oală mai mică în care punem ciocolată ruptă bucăți și untul, lăsăm să se topească și amestecăm într-una până obținem o crema omogenă. Adăugăm nuca de cocoș și amestecăm. Punem pe mâini mănuși de unică folosință, luăm câte un pic de compoziție o punem în palmă și introducem în mijloc câte o migdală, adunăm compoziția sub formă de mingiuță, o dăm prin nuca de cocos și o lăsăm în farfurie să se răcească.
Din ciocolată am turnat în forme și am făcut o ciupercuță, câteva floricele și o inimioară pe care le-am folosit la ornarea tortului. Într-o tavă așezăm o foaie de blat pe care o umezim cu sirop de la compotul de ananas, punem un strat de frișcă, adăugăm bucăți de ananas, felii de banane și felii de portocale, mai adăugăm o foaie de blat, îl umezim cu sirop de la compot, încă un strat de frișcă, ananas, banane și portocale, apoi venim cu ultima foaie de blat pe care îl umezim cu sirop. Ornăm tortul cu frișcă din belșug și la final așezăm bombonelele, formele de ciocolată, suflăm peste tort fulgi de ciocolată menaj și așezăm migdale din belșug.