Rețeta de gogonele murate știută doar de bunicile noastre. Secretul pentru a ieși delicioase

Acum este momentul perfect pentru a pregăti rezerve de murături pentru iarnă, iar gogonelele murate sunt un deliciu pe care nimeni nu ar trebui să-l rateze. Fie că ești un fan al gusturilor tradiționale, fie că doar vrei să încerci ceva nou, rețeta de gogonele murate a bunicii este exact ceea ce ai nevoie.

Secretul pentru a ieși delicioase
Secretul pentru a ieși delicioase

Rețeta de gogonele murate a bunicii! 

Pentru a pregăti gogonelele murate după rețeta tradițională, vei avea nevoie de următoarele ingrediente: Gogonele verzi - 2 kg; Morcovi - 2-3 bucăți; Ardei iute - 2-3 bucăți (opțional, pentru un gust mai picant); Hrean - 1 rădăcină; Căpățâni de usturoi - 1-2 bucăți; Frunze de țelină - câteva; Boabe de piper - 1 lingură; Boabe de muștar - 1 lingură; Frunze de vișin - câteva; Mărar uscat - 1 legătură; Sare grunjoasă - 2 linguri la fiecare litru de apă; Apă - 2 litri (aproximativ).

Mod de preparare

Spală bine gogonelele sub jet de apă rece pentru a îndepărta orice murdărie sau impurități. Curăță morcovii și taie-i rondele, aurăță hreanul și taie-l în fâșii subțiri, la final curăță usturoiul și lasă cățeii întregi. 

Apoi, pune ingredientele în borcan. Începe prin a așeza frunzele de țelină, vișin și mărarul uscat pe fundul borcanului. Adaugă un strat de gogonele. Intercalează cu rondele de morcovi, ardei iute și fâșii de hrean. Adaugă câțiva cățeii de usturoi întregi.

Acum prepară saramura. Fierbe apa și dizolvă sarea grunjoasă în ea. Lasă saramura să se răcească până ajunge la temperatura camerei. Toarnă saramura peste legumele din borcan, asigurându-te că toate legumele sunt acoperite complet. Adaugă boabele de piper și de muștar în borcan. 

Pentru un gust deosebit trebuie să știi că frunzele de vișin și țelina adaugă un plus de aromă și ajută la menținerea texturii crocante a gogonelelor. Asta în timp ce hreanul nu doar că adaugă un gust picant subtil, dar ajută și la conservarea legumelor.

În final, acoperă borcanul cu un capac etanș sau cu o farfurioară și lasă-l la temperatura camerei pentru 2-3 zile. După acest timp, pune borcanul în frigider sau într-un loc răcoros pentru continuarea procesului de murare.

Rețeta de gogonele murate a bunicii este simplă, dar rezultatele sunt incredibil de gustoase. Cu ingredientele potrivite și respectând pașii de mai sus, vei putea să pregătești și tu aceste delicioase murături, care vor fi apreciate de toată familia. Nu uita secretul bunicii – frunzele de vișin, hreanul și mărarul uscat sunt esențiale pentru a obține acel gust autentic și delicios.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
printul william kate middleton jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
chiftele umplute cu ciuperci pasul5 jpg jpeg
image png
image png
riduri webp
cozonac jpg
image png
sarmale istock jpg
horoscop octombrie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net