Reţetă de sezon: Prăjitură cu cireşe şi mascarpone
Această reţetă de prăjitură cu cireşe şi mascarpone este un deliciu pentru mulţi. Şi nici nu este deloc greu de preparat. În loc de cireșe proaspete, poți folosi în prăjituri și cireșe glasate. Acestea sunt extraordinar de bune și pentru ornat. Prepari un sirop gros din 100 g zahăr și un pahar cu apă, pe care-l lași să fiarbă la foc mic până se îngroașă. Introduci cireșele fără sâmburi în acest sirop și le dai într-un singur clocot. Le scoți pe o farfurie și le lași la scurs. Acest sirop ar trebui să-ți ajungă pentru aproape 30 de cireșe. La fel poţi glasa şi alte fructe (mere, pere, vişine etc.)
Prăjitură cu cireşe şi mascarpone – Ingrediente (8 porţii)
Pentru aluat8 ouă10 linguri zahăr150 g unt10 linguri făinăcoaja rasă de la o lămâie1 pliculeţ praf de copt1 esenţă de vaniliesare350 g cireşe2 linguri cacao
Pentru cremă1 cutie mascarpone200 ml frişcă lichidă îndulcită3 linguri rase zahăr pudră
Pentru glazură200 g ciocolată menaj1 lingură ulei
Află pe clickpoftabuna.ro cum se prepară prajitura cu cireşe şi mascarpone.