Reţeta gustoasă: Cartofi cu smântână și mărar
Ingrediente
500 g cartofi noi
½ cană oțet
1 linguriță oțet
2 căni supă de pui
2 căni smântână
4 linguri făină
1 legătură mărar
3 linguri unt
6 ouă
sare
piper
Preparare
Speli, cureți și pui la fiert cartofii în apă cu puțină sare. Dacă sunt mici îi laşi întregi, dacă nu, îi tai bucăți. Îi ţii să se înmoaie, cam 10 minute, apoi îi scurgi și îi dai deoparte.Fierbi supa de pui, apoi încorporezi smântâna și amesteci, la foc mic. Adaugi făină și piper, după gust, amestecând încontinuu. Dai focul mai tare, adaugi 1 linguriță de oțet și lași să clocotească 10 minute. Pui și mărarul tocat, untul și amesteci. Asezonezi cu sare și piper.Umpli o oală cu apă și fierbi la foc mare. Adaugi restul de oțet și micșorezi flacăra. Fără ca apa să dea în clocot, spargi ouăle și le prepare poșate (ochiuri româneşti), câte unul, cam 3 minute fiecare, până se face albușul, iar gălbenușul rămâne moale. Transferi ouăle, având grijă, cu o spumieră, în alt vas și le acoperi.Servești cartofii cu crema de smântână și cu câte un ou poșat.