Rețete de la cititori: Amandină de post – Gabriela Antici
Ingrediente: blat 3 cani faina 1 cana zahar 3 linguri cacao 1 si 1/2 plicuri praf de copt 1 lingurita bicarbonat un praf sare 2 cani apa
Sirop
150 g zahar200 ml apacrema500 g margarina100 g zahar200 g zahar pudra4 linguri cacaoGlazura1 ciocolata cu alune1 lingurita unt
Prima oara pregatim siropul - fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul si dupa lasam sa se raceasca.
BLATUL- Amestecam faina, zaharul, cacaoa, sarea, praful de copt, lingurita de bicarbonat stinsa cu zeama de lamaie si o cana de apa. La sfarsit adaugam restul de apa si amestecam bine rezultand un aluat mai gros.
Tapetam o tava cu hartie de copt si rasturnam jumatate din compozitie. Dam la cuptor pentru cca 25-30 min sau pana trece testul cu scobitoarea. Procedam la fel si cu restul de compozitie.
Intre timp pregatim crema mixand margarina cu zaharul si cacao pana se topeste zaharul iar la sfarsit adaugam zaharul pudra si mai mixam 2 minute. Dam la frigider 10 minute.
Scoatem tava din cuptor si insiropam blatul cat timp este fierbinte. Pregatim o tava si punem primul blat dupa adaugam crema si dam la frigider pana se coace al 2 lea blat.
Dupa ce am insiropat si am racit al 2 lea blat ,scoatem prajitura din frigider si adaugam al 2 -lea blat deasupra.
Pregatim glazura topind ciocolata cu lingura de unt si o adaugam peste prajitura.
Dam la frigider minim 2-3 ore.