Reţete de la cititori: Cartofi umpluți cu carne și ciuperci
Stoica Nicolae Florin ne-a pregătit cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci.
1 borcan ciuperci întregi Bonduelle
2 cepe mari
50 gr orez
boia dulce
50 gr ulei
300 gr carne tocată vită și porc
10 cartofi mari
3-4 frunze dafin
salată verde şi morcovi pentru ornament
Preparare Cartofi umpluți cu carne și ciuperci:
Ceapa se taie cubulețe și o punem să se călească, cu uleiul bine încins, când începe să devină aurie. Adăugăm ciupercile tăieței, le mai lăsăm câteva minute la călit. Punem orezul, cimbrul, piperul și sarea după gustul nostru, iar la final boia de ardei, o linguriță, se mai lasă pe foc.
Adăugăm carnea, amestecând bine compoziția. Cartofii se curăță și îi spălăm. Cu un cuțit se face o gaură în mijlocul cartofilor, pentru o rămâne doar pereții . Apoi fiecare cartof se umple cu compoziția obținută. Într-un vas de ceramică se așază în picioare unul lângă altul, punem o cană de apă, foile de dafin și îi dăm la cuptor. Se lasă cam 35-40 minute ,până încep cartofii să se înmoaie, apoi la fiecare cartof punem câte o linguriță de pastă de ardei, dăm iar la cuptor pentru 5 minute. Se scoate din cuptor vasul cu cartofi, se așează pe platou și se pot servi. Poftă bună.