Reţete de la cititori: Chifteluţe în sos bechamel – Paula Ion

Ultima actualizare:

    Chifteluţe în sos bechamel
Chifteluţe în sos bechamel

Ingrediente chifteluţe: 500 g carne tocată, 2 cartofi medii, 2 cepe, 2 ouă, 1 lingură pătrunjel verde, 1 linguriţă mărar verde, sare, piper după gust, făină, ulei pentru prăjit.

Ingrediente sos: 30-40 g unt, 2 linguri făină, 1/2 litru lapte, 100 g smântână, zeama de la 1/2 lămâie, pătrunjel verde, sare, piper alb.

Preparare:

Ceapa se taie felii şi se căleşte pe 2 linguri de ulei. Cartofii (cruzi) curăţaţi împreună cu ceapa călită se dă prin maşina de tocat carne şi se adaugă la carne. Punem cele 2 ouă proaspete, condimentăm cu sare, piper şi punem pătrunjelul verde tocat şi mărarul. Se amestecă până se omogenizează apoi tăvălim chifteluţele prin făină şi le prăjim în ulei încins.

După ce am terminat de prăjit, aşezăm chifteluţele într-un vas şi ne apucăm de pregătit sosul Bechamel.

Sos Bechamel: Punem la topit untul şi făina la foc şi le înfierbântăm fără ca făina să îşi schimbe culoarea (la foc mic), şi stingem cu 1/2 l lapte fierbinte adăugat treptat având grijă să nu facă cocoloaşe. Se pune sare, piper alb după gust şi zeama de la 1/2 lămâie şi pătrunjelul tocat iar mai apoi adăugăm şi 100 g smântână.

Acest sos îl turnăm peste chifteluţe şi dăm totul la cuptorul preîncălzit pentru circa 15 minute.

Poftă bună!!



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop solstitiul de iarna jpg
new year 8465869 1280 jpg
masa Craciun jpg
home 1622401 1280 jpg
https   www cancan ro wp content uploads 2025 12 Radu Anton Roman 1200x850 webp
horoscop bani jpg
man 9880887 1280 png
mihai voropchievici webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net