Reţete de la cititori: Clafoutis cu căpşune – Daniela Andrei


    Clafoutis cu căpşune
Clafoutis cu căpşune

Ingrediente:  500 g căpşune, 16 linguri cu făină, 8 linguri cu zahăr, 600 ml lapte proaspăt, 6 ouă mari, 2 linguri cu unt pentru uns tava, coaja rasă de la o portocală, opţional: esenţe de rom şi/sau vanilie zahăr tos pentru pudrat clafoutis.

Preparare

Mixăm ouăle împreună cu cele 8 linguri cu zahăr, adăugând apoi, rând pe rând, făina, laptele, esenţele şi coaja de portocală. Ungem o formă termorezistentă cu unt şi aşezăm uniform căpşunele. Compoziţia obţinută, asemănătoare celei pentru clătite, o turnăm peste căpşune. Punem vasul în cuptorul preîncălzit şi coacem clafoutis până ce trece testul clasic, cel al scobitorii. Păstrăm vasul în cuptor, până ce se răceşte treptat, moment în care putem presară zahărul tos. Se serveşte rece. Poftă bună!

cub andreea esca png
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
cub kassandra rotariu png
Survivor Romania webp
pexels Horoscop 3 noiembrie
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
cub sebastian țopescu png
cub anamaria prodan png
image
image
image
image
image
image
pexels Horoscop 3 noiembrie
mesaje amoroase jpg
1 femeie cu accesorii jpg jpeg
Cuplu care doarme in pat - pijamale FOTO Shutterstock
cub horoscop supărare png
chocoflan jpeg