Reţete de la cititori: Ficăţei de pui pe «pat» de roşii – Cristina Niţu
PreparareSpeli şi cureți ficățeii şi îi laşi la scurs. Speli roșiile şi le tai rondele mai groase. Într-un vas, amesteci ficațeii cu condimentele, cu pătrunjel tocat fin şi cu usturoiul mărunțit.Torni uleiul într-un vas şi aşezi rondelele de roșii peste care adaugi ficățeii. Dacă vreți mai puțeti picura peste ei puțin ulei, torni vinul şi dai la cuptor pentru 40 de minute, la foc mediu.
Ciuperci umpluteIngrediente: 10 ciuperci champignon, 2 ardei grași roșii, 2 ardei grași galbeni, 1 ceapă, 3-4 căţei de usturoi, 2 linguri de unt pentru prăjit, 12 linguri de ulei, condimente, cașcaval ras, opțional, salată verde.
PreparareSpeli sub jet de apă rece ciupercile și le rupi codițele. Le lași la scurs. Cureți ceapă, o speli și o toci mărunt. La fel procedezi și cu ardeiul. Toci mărunt codițele ciupercilor.Torni uleiul în tigaie și adaugi untul. Pui în el usturoiul zdrobit și adaugi ceapa, lași puţin la călit, apoi adaugi codițele ciupercilor și ardeii grași (păstrezi din ei și pentru garnitură). Lași la călit până când legumele se înmoaie, apoi adaugi condimentele. Umpli ciupercile cu amestecul din tigaie și, dacă vrei, poţi rade peste umplutură și cașcaval dar le poți lăsa şi așa. Le dai la cuptor, la foc mediu, aproximativ 35 de minute.