Reţete de la cititori: Floare cu cremă de ciocolată
Carmen Nadaban ne-a pregătit floare cu cremă de ciocolată.
Ingrediente Floare cu cremă de ciocolată:
300 ml lapte, 200 ml ulei, 3 ouă, 1 praf de copt, puţină sare de lămâie, drojdie 15 g.
Preparare Floare cu cremă de ciocolată:
Laptele încălzit puţin se amestecă cu restul ingredientelor. Se adaugă făină cât cuprinde şi se lasă 20 minute la dospit. Aluatul se împarte în patru. Se întinde prima parte şi se decupează rotund după o farfurie. Se unge cu cremă de ciocolată după care ce-a de a două parte se pune deasupra şi se unge deasupra tot cu crema de ciocolată. Se procedează la fel şi cu celelalte două. Când sunt gata în mijloc se aşează un pahar şi se taie formă rotundă în 16 părţi egale. Fiecare parte se răsuceşte de două ori după care se lipsc la vârf câte două. Se coc circa 30 min la 180 grade. După ce e coaptă deasupra se toarnă un sirop din apă şi zahăr, circa 300 ml.