Reţete de la cititori: Minitarte cu jeleu de căpşuni - Brînduşa Aluculesei
Ingrediente: 250 g făină de grâu, 100 g unt, 100 g zahăr, 6 linguri de apă, 1 ou, o esenţă de vanilie.Pentru jeleu: 400 g căpşuni, 2 plicuri gelatină, 2 linguri de zahăr.
Preparare
Se pune făina de grâu într-un vas şi peste ea adăugăm untul la temperatura camerei, oul, zahărul, esenţa şi apa şi facem un aluat pe care îl dăm la frigider la rece, cam 12 ore.
Când s-a întărit şi s-a răcit bine, îl scoatem şi facem din el o foaie din care vom tăia cu o formă floricele pe care le aşezăm apoi în tava de minitarte în care am presărat făina, dăm tava la cuptor, lăsăm să se coacă la foc mare cam 10 minute, când sunt coapte se lasă să se răcească un pic, le scoatem şi le aşezăm pe un platou.
Se spală apoi căpşunele şi se lasă la scurs, apoi se pun în blender, se adaugă zahărul şi gelatina şi se mixează bine câteva minute. Se ia cu o lingură compoziţie şi se pune pe mijlocul minitartelor şi se dă apoi platoul la frigider la rece să se întărească. Poftă bună!