Reţete de la cititori: Papanaşi cu smântână şi finetti - Panazan Bianca Raluca
Ultima actualizare:
- Ingrediente:
- • 500 g brânză de vaci
- • 3 linguri de zahăr
- • 250 g făină
- • 50 g gris
- • 1 linguriţă praf de copt cu şofran
- • coajă rasă de lămâie
- • 1 plic zahăr vanilat(eu am uitat)
- • 2 ou
- • un praf de sare
- • ulei pentru prăjit
- Pentru decor:
- • smântână
- • finetti duo
Mod de preparare: Într-un bol se amestecă brânza cu ouăle şi coajă de lămâie. Adăugăm zahărul, făină amestecată cu praful de copt, sarea şi grisul. Se amestecă toate ingredientele. Pe masa de lucru se pune făina, aluatul se frămânată cu mâna dându-i formă de sul, se taie bucăţi egale, 10 forme pentru aluat şi 10 biluţe. Uleiul se pune la încins. Se formează din aluat rondele, având în mijloc o gaură şi separată biluţe rotunde. Se pun pe rând papanaşii la prăjit, se scot pe un şervet de hârtie pentru a absoarbe uleiul în exces. Cu o lingură se pune smântână,se pune papanaşul, deasupra punem cu o altă lingură finetti, iar deasupra punem biluţa de aluat prăjită.