Rețete de la cititori: Prăjitură Albina- Rada Adriana Mariana
Mod de preparare: Pentru foi se pun toate ingredientele într-un castron, mai puţin făina, se lasă pe foc până dă în 2-3 clocote apoi se lasă la răcit puţin şi se adaugă făina. Se amestecă până se obţine un aluat bun de întins foi. Dacă e prea moale se mai pune făina dar nu multă pentru că nu se vor putea întinde foile bine. Se coc 4 foi pe fundul tăvii unse cu ulei de fiecare dată timp de 7-8 minute fiecare foaie.
Pentru cremă se pune la fiert laptele, se adaugă grişul, se amestecă până se îngroaşă şi se lasă la răcit. Apoi se amestecă cu margarina frecată în prealabil cu zahăr. La final se pune coaja şi zeama de la o lămâie.
Foile se umplu cu cremă şi la mijloc pe o foaie punem dulceaţă de caise.
Deasupra se pudrează cu zahăr pudră. Se lasă câteva ore ca să se înmoaie foile, apoi se taie în forma dorită.