Reţete de la cititori: Prăjitura «Mura» - Mura Răducanu
Albusurile se bat spumă cu puţină sare, apoi se adaugă zahărul. Apoi făina şi zeama de lămâie. Acesta se introduce la cuptor şi se coace (să fie copt mai mult de jumătate compoziţia). Tava să se tapeteze doar cu unt, fără hârtie de copt.
Cât timp se coace, se face un sirop din fructe, zahăr şi lămâie (lămâia se curăţă de cojă şi se taie cubuleţe), fiecare îl face după gust cum îi place, mai dulce sau mai acrişor, eu am folosit mure, căpşuni etc. Acesta se firbe pe foc până se leagă puţin, ca un jeleu.
Când preparatul este aproape copt, se scoate din cuptor şi se pune jeleul peste blat, el se va însiropa, iar fructele vor rămâne deasupra blatului. Separat se face o bezea (4 albuşuri cu puţin zahăr) şi se adaugă peste fructe. Se introduce la cuptor pentru încă 15 minute.