Rețete de la cititori: Rulouri din muşchi file cu salată de andive şi legume - Paula Ion
Ingrediente: 3 fileuri de porc, 1/2 linguriţă sare, 1/2 linguriţă piper măcinat, 1 linguriţă cimbru, 1 ou, 2 linguri făină, 1/2 linguriţă sare, ulei pentru prăjit, 2 linguri caşcaval ras pentru salată, 1 bucată andivă, 3 linguri porumb bonduelle, o mână măsline, 1 lingură ulei de măsline, un praf sare, zeama de la un sfert de lămâie.
Mod de preparareFileurile de carne se bat cât mai subţire şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru.Se face următorul amestec: se bate oul cu sare şi se amestecă cu făina. Se dă fiecare bucată de carne prin acest amestec şi apoi se rulează. Fiecare rulou se prinde în câte o scobitoare şi apoi se prăjeşte în ulei încins. Se scot rulourile pe o farfurie şi se presară caşcaval ras peste ele.
Tăiem andiva şi adăugăm porumbul şi măslinele. Condimentăm după gust cu sare, ulei de măsline şi zeamă de lămâie.Rulourile se servesc alături de salată.Poftă bună!