Reţete de la cititori: Tartă cu gutui şi mere – Paula Ion
Ultima actualizare:
Ingrediente:Pentru blat: 5 ouă, 5 linguri zahăr, 5 linguri făină.
Pentru umplutură: 3 mere, 3 gutui, 4 linguri zahăr, 1/2 l apă, 2 plicuri gelatină, scorţişoară.
Mod de preparare
Batem ouăle cu zahărul până devin ca o cremă. Adăugăm făina. Ungem forma de tartă cu margarină şi turnăm compoziţia. Dăm la cuptor la foc mic până se rumeneşte uşor. Adăugam apa, zahărul şi scorţişoara după gust şi punem la fiert până devin translucide.
Lăsăm să se răcească apoi preparăm gelatina conform indicaţiilor de pe plic şi încorporăm în compoziţie. Răsturnăm tarta pe un platou, turnăm compoziţia de mere şi gutui şi dăm la rece pentru 1-2 ore.
După preferinţe se poate servi ca atare sau cu frişcă.