Reţete de la cititori: Tort cu căpşuni, kiwi şi ciocolată – Adriana Szerepi

simeon stalpnicul png
Tort cu kiwi şi ciocolată

Ingrediente:

2 blaturi unul cu cacao şi unul cu vanilie

Blat cu cacao: 6 ouă, 300 g zahăr, 180 g făina, 2 linguri de cacao, 6 linguri de ulei, 1 plic praf de copt

Albuşurile se bat spumă tare apoi se adaugă treptat zahărul, gălbenuşurile, uleiul şi la urmă făina amestecată cu cacaoa şi praful de copt. Se coace la foc potrivit.

Blat vanilie: 6 ouă, 300 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 6 linguri ulei, 200 g făina, 1 plic praf de copt. Se prepară exact ca primul.

Cremă de căpşuni şi kiwi: 500 g căpşuni (pot fi şi congelate), 6 buc  kiwi, 300 g zahăr, zeamă de la o lămâie, 3 ciocolaţi albe, 500 ml frişcă lichidă, 1 plic gelatină granulată.

Mod de preparare

Ciocolata albă o topim pe baie de abur cu 200 ml frişcă lichidă după care o răcim şi o punem la rece 2 ore.

Căpşunile şi kiwi curaţate şi spălate se dau la blender după care se pun pe foc cu zahărul şi zeama de lămâie. Trebuie să dea un clocot doar să se topească zahărul. Se lasă la răcit. Când e răcită hidratăm gelatina şi o topim pe baie de abur după care o adăugăm în compoziţia de fructe. Scoatem ciocolata topită şi o mixăm până-şi dublează volumul apoi adăugăm restul de frişcă bătută. La urmă adăugăm compoziţia de fructe şi amestecăm bine.

Cremă de ciocolată:

3 tablete de ciocolată amăruie de câte 100 g, 300 ml frişcă lichidă. Se topesc pe baie de abur şi se lasă 2 ore la frigider după care se mixeaza până devine o spumă. Eu am însiropat cu un sirop făcut din apă cu zahăr şi vanilie. Am ornat cu frişcă, kiwi şi fulgi de ciocolată.

cub schimbări televiziuni png
Lia Bugnar
cub andreea antonescu png
hororoscop jpg
cub cheating wife png
image png
image png
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
cub cheating wife png
hororoscop jpg
sursa foto Pexels.com
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg