Reţete: Pulpe de pui cu piure de cartofi – Felicia Vanea
INGREDIENTE
1 pungă de pulpe pui
8 cartofi
1 1/2 ceşcuţă de lapte
condimente pentru pui
1 ceapă mică tăiată rondele
ulei
apă
sare, piper după gust
2 linguri sos de roşii
1 legăturică de pătrunjel proaspăt
2 căţei de usturoi
MOD DE PREPARARE
Pulpele le spălăm şi le punem într-un vas termorezistent, le ungem cu ulei, punem o ceşcuţă de apă, condimentele pentru pui şi ceapa tăiată rondele. Dăm la cuptor, la foc mediu în jur de 30 min. Spre sfsrsit adăugăm şi sosul de roşii, sare şi piper, după gust. Separat, curăţăm cartofii, îi spălăm şi îi tăiem cuburi. Îi punem la fiert în apă şi adăugăm căţeii de usturoi tăiaţi în patru, pentru un plus de aromă. Când sunt fierţi îi scurgem de apă, mai oprim puţină zeamă, punem laptele, un praf de sare, lăsăm şi usturoiul fiert şi mixăm. Când a devenit pufos şi cremos adăugăm pătrunjelul tocat ţin şi amestecăm cu o spatulă de lemn. Pulpele de pui le servim cu grămăjoare de piure de caftofi aromat cu pătrunjel proaspăt.