Ruladă cu ananas şi zmeură - Alina Bantoi
Ingrediente:
150 g făină, 150 g zahăr, 3 ouă, esenţă vanilie, 300 ml frişcă, 1 plic creme ole, 200 ml lapte, 75 g smântână, 2 plicuri întăritor frişcă, 100 g zmeură, ananas din compot.
PreparareBlat: se bat la mixer ouăle, zahărul şi esenţa până se topeşte un pic zahărul. După aceea, se pune vasul la bain marin timp de 5-8 minute şi se amestecă tot timpul până începe să se îngroaşe compoziţia. Se dă la o parte şi se continuă mixarea timp de 8-10 minute, între timp se răceşte şi compoziţia. Se adaugă făina cernută şi se încorporează în crema de ou.Într-o tavă de dimensiuni 36/25 cm şi tapetată cu hârtie de copt, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor la 180 grade timp de 10-12 minute. Mare atenţie la foc, faceţi oricum testul scobitorii.După ce scoateţi aluatul din cuptor, îl răsturnaţi pe un prosop umed pregătit anterior. Este foarte important în cazul ruladelor, ca blatul să fie răsturnat pe un prosop umed. Se rulează blatul cu ajutorul prosopului, şi se dă la rece.Crema: Se bate frişca cu smântâna şi întăritorul de frişca. În alt vas se bate creme ole cu laptele.Creme ole se încorporează în frişcă încet cu ajutorul unei palete.Se scoate blatul, se desface şi se aşează crema, atenţie, nu se întinde până la margini. Deasupra se aşează zmeura din loc în loc, dacă aveţi zmeură congelată, scurgeţi-o înainte de a o folosi. Tăiaţi ananasul în bucăţele mici şi aşezaţi peste cremă. Cu ajutorul prosopului, se rulează foaia de blat şi se dă la rece.