Ruladă cu piure de castane în mantie crocantă de nuci - Ursan Anişoara
Ingrediente:
Mantia de nucă:
150 g zahăr
150 g miez de nucă mărunţit
un ou;
Blat pesmet:
4 ouă
4 linguri de zahăr
4 linguri de pesmet
2 linguri de ulei;
Crema:
150 g piure de castane
200 ml frişcă lichidă
3 linguriţe pudră de roşcove
250 cremă de brânză de vaci.
Preparare:
Se prepară mantia crocantă de alune arzând zahărul cu o picătură de apă până ce capătă culoarea aurie apoi amestecăm cu nuca mărunţită şi dăm crăticioara de pe foc. Adăugăm oul bătut ca la omletă şi amestecăm repede. Acest amestec se întinde pe o hârtie de copt, în strat uniform, pe jumătate din dimensiunea tăvii (pe lung) în care preparăm blatul din pesmet. Se prepară blatul din pesmet mixând bine albuşurile cu zahărul apoi cu gălbenuşurile frecate cu uleiul şi la sfârşit încorporăm pesmetul. Turnăm compoziţia în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi dăm la cuptor circa 15 minute, la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit. Se desprinde blatul copt de pe hârtie apoi se aşează peste jumătatea de blat crocant din nuci, aşezând marginea lungă a blatului perfect peste marginea lungă a mantiei crocante. Se mixează frişca până se întăreşte apoi se amestecă cu pireul din castane pe care l-am frecat un pic cu pudră de roşcove şi cremă de brânză. Ungem cu această cremă blatul din pesmet apoi rulăm strâns, din capătul fără mantia de nuci. Strângem bine astfel încât mantia de nuci să acopere perfect rulada din pesmet. Se dă 2 ore la frigider înainte să o feliem.
Poftă bună!