Ruladă cu pui și legume
Ingrediente pentru aluat
250 g făină
1 gălbenuş
125 g unt
sare
apă
Pentru umplutură
4 piepţi de pui dezosaţi şi fără pieliţe
2 ardei graşi roşii
1 fir de praz
3 căţei usturoi, pisaţi
1 ceapă, tocată
3 linguri bulion
1 mână frunze busuioc
1 linguriţă cimbru uscat
150 g seminţe de floarea-soarelui
1 legătură pătrunjel
ulei pentru prăjit
2 linguri unt
100 g caşcaval
sare
piper
Preparare
Freci untul cu făina, adaugi gălbenuşul, sarea şi câte puţină apă, și frămânți un aluat de consistență potrivită. Laşi la rece 30 de minute. Încingi ulei într-o tigaie, căleşti ceapa tocată şi usturoiul pisat. Cureţi ardeii de seminţe şi de cotoare şi îi tai cubuleţe. Speli bine şi tai prazul rondele subţiri. Pui bulionul în tigaie, laşi 2-3 minute pe foc, adaugi puiul spălat şi tăiat bucăţele, ardeii, prazul, busuiocul, cimbrul şi 100 de grame din semințele de floarea-soarelui. Amesteci bine şi laşi pe foc 15-20 de minute. Potriveşti de sare şi piper. Întinzi aluatul în foaie subţire, aşezi caşcavalul tăiat feliuţe şi pui compoziţia peste care presari pătrunjelul verde tocat. Rulezi strâns, așezi rulada într-o formă de chec unsă cu ulei, înţepi cu furculiţa din loc în loc şi laşi la cuptor 45 de minute. O serveşti ornată cu restul de semințe de floarea-soarelui.