Ruladă diplomat – Felicia Vanea
Pentru foaia de ruladă (2 foi)
6 ouă
90 g zahăr
100 g făină
un praf de sare
2 plic zahăr vanilat
Pentru crema diplomat:
6 ouă
20 g gelatină
1 l frişcă vegetală
400 ml smanatana
400 ml lapte
300 gr zahăr
vanilie
ananas din compot
Pentru decor: căpşuni, struguri albi, coacăze roşii, frişcă
Mod de preparare
Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu zahărul, gălbenuşurile se mixează cu sare şi zahăr vanilat. Albuşurile se pun peste gălbenuşuri, se adaugă făina şi se încorporează uşor. Se pune compoziţia pe o hârtie de copt cât dimensiunea unei tăvi şi se introduce în cuptorul încălzit. Se lasă la copt până capătă o tentă aurie. Se pudrează cu făină şi se lasă la rece. Când s-a răcit, se desprinde uşor de pe hârtie.
Crema diplomat:
Într-un vas punem gelatină înmuiată în lapte rece, 220 g zahăr, ouăle, omogenizăm bine. Vasul se pune pe bain-marie şi amestecăm din când în când. Când s-a îngroşat, o luăm şi o lăsăm la răcit. Se bate frişcă 600 ml, smântână 200 ml, şi vanilie. Când crema este aproape rece, se adaugă cubuleţele de ananas şi amestecăm uşor până se încorporează toată frişcă. Compoziţia se împarte pentru cele două foi de ruladă. Se întinde uniform şi se rulează cu ajutorul foii pe care s-a copt. Se pun foile umplute pe o tavă şi se lasă la rece pentru 4-5 ore. După acest timp se decorează din plin, cu frişcă bătută (400 ml frişcă, 200 ml smântână, 80 gr zahăr, vanilie) şi jumătăţi de căpşuni, jumătăţi de struguri albi, coacăze roşii.