Salată de boeuf - Bertoni Albert
Ingrediente:
500 grame carne de viţel (sau un piept de pui mai mare)12 cartofi potriviţi3 morcovicastraveţi şi gogoşari în oţet după gustsarepipermaioneză după gust
Mod de preparare:
Legumele şi carnea se fierb în apă cu puţină sare şi după ce au fiert se scot şi se pun deoparte într-un vas. Dacă le mai lăsaţi în apă, se înmoaie prea tare şi salata iese moale. Până se răcesc, se pot tăia castraveţii si gogoșarii cubuleţe şi se pun într-un lighean, bine storşi în pumni. La fel se procedează cu carnea, cartofii și morcovii, tăindu-le cubuleţele de aceeaşi mărime. Se adaugă sare, piper.Se lasă deoparte şi se face o maioneză de aproximativ 500 de grame. Se adaugă 3/4 din maioneză în salată şi se amestecă bine. Dacă mai trebuie, se mai adaugă sare. Cu restul de maioneză se ornează salata.