Salvie pane – Monica Marton
Ingrediente:
50 de frunze de salviedouă ouădoi căţei de usturoi100 ml de bere100 de grame de făinăo jumătate de linguriţă de turmericun vârf de cuţit de piperun vârf de cuţit de sareo cană de ulei
Preparare:
Spălaţi cu grijă frunzele de salvie şi le aşezaţi pe un şerveţel pentru a se scurge apa de pe ele, până preparaţi paneul.
Curăţaţi usturoiul şi îl daţi prin presă. Amestecaţi într-un bol ouăle cu sarea, adăugaţi berea, făina, în ploaie, usturoiul, piperul şi turmericul, amestecând toate ingredientele. Puneţi uleiul la încins, în cratiţă. Când acesta este încins, adăugaţi, la rumenit, frunzuliţele de salvie, după ce le-aţi tăvălit prin paneul anterior preparat. Frunzuliţele nu necesită decât câteva zeci de secunde de rumeneală, pe fiecare parte, apoi, se scot şi se pun pe un şerveţel pentru a se scurge tot uleiul de pe ele. E un aperitiv care se serveşte fierbinte dar poate fi şi o ronţăială la vizionarea unui film. Poftă bună!