Scoici cu paste linguini – Vasilica Burcea
Ingrediente:
- 250 g paste linguini cu cerneală de sepia
- 1 kg vongole (scoici)
- 1 ardei iute
- pătrunjel
- 2 căţei de usturoi
- ulei de măsline
- ½ pahar vin alb
Preparare:
-Vongolele (scoicile) se pun în apă rece sărată cu sare mare şi se schimbă apa de 2-3 ori, după care probăm scoicile să vedem dacă sunt pline de nisip. Eu am folosit scoici deja curăţate, deci sigure şi fără nisip.
-Se pune apă la fiert cu sare, iar când fierbe adăugăm pastele.
Lăsăm să fiarbă conform timpului recomandat pe ambalaj.
Când sunt fierte pastele le scurgem de apă.
- Între timp într-o tigaie punem uleiul de măsline, un căţel de usturoi tocaţi, ardeiul iute şi puţin pătrunjel tăiat mărunt, adăugăm puţin vin alb după care punem şi vongolele, le acoperim cu un capac (în acest fel ele încep să se deschidă).
-După ce s-au deschis scoicile adăugăm pastele, pătrunjel verde şi servim. Poftă bună !