Scoici cu paste linguini – Vasilica Burcea

Ultima actualizare:

    Scoici cu paste linguini
Scoici cu paste linguini

Ingrediente:

-      250 g paste linguini cu cerneală de sepia

-      1 kg vongole (scoici)

-      1 ardei iute

-      pătrunjel

-      2 căţei de usturoi

-      ulei de măsline

-      ½ pahar vin alb

Preparare:

-Vongolele (scoicile) se pun în apă rece sărată cu sare mare şi se schimbă apa de 2-3 ori, după care probăm scoicile să vedem dacă sunt pline de nisip. Eu am folosit scoici deja curăţate, deci sigure şi fără nisip.

-Se pune apă la fiert cu sare, iar când fierbe adăugăm pastele.

 Lăsăm să fiarbă conform timpului recomandat pe ambalaj.

Când sunt fierte pastele le scurgem de apă.

- Între timp într-o tigaie punem uleiul de măsline, un căţel de usturoi tocaţi, ardeiul iute şi puţin pătrunjel tăiat mărunt, adăugăm puţin vin alb după care punem şi vongolele, le acoperim cu un capac (în acest fel ele încep să se deschidă).

-După ce s-au deschis scoicile adăugăm pastele, pătrunjel verde şi servim. Poftă bună !

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
sarmale freepik jpg
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
image png
zodii norocoase webp
culori norocoase februarie zodii 1170x780 jpeg
image png
image png
unghii rosii cu auriu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net